Верховний суд України поставив крапку у "газовій справі" Тимошенко

Сьогодні, 24 червня, захист екс-прем'єра України Юлії Тимошенко отримав повний текст рішення Верховного суду України про визнання її невинності у "газовій справі"

Про це повідомив захисник Тимошенко Сергій Власенко, пише ZN.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми отримали повний текст рішення Верховного суду у "газовій справі". Верховний суд у повному складі на своєму засіданні з застосуванням рішення Європейського суду з прав людини визнав те, що протягом трьох років визнавало міжнародне європейське співтовариство, ... що у 2009 році жодного злочину Юлія Тимошенко не здійснила", -  поінформував Власенко.

Він зазначив, що у рішенні суду зазначається: "Кабінет міністрів України не наділений повноваженнями затверджувати директиви суб'єктам господарської діяльності. Тому надання прем'єр-міністром Юлією Тимошенко директив для делегації НАК "Нафтогаз України" на переговори, що стосуються складання контрактів купівлі-продажу природного газу, не може розцінюватись як перевищення влади".

За словами Власенка, Верховний суд дійшов висновку про відсутність у даній кримінальній справі злочинних дій. "Нарешті поставлено жирну крапку у "газовій справі" Юлії Тимошенко. Таким чином, визнано, що все, що відбувалося з Тимошенко протягом 3 років, було ні чим іншим, як політичними репресіями з метою "знищення основного опозиційного політика ", - сказав  захисник.

Нагадаємо, 14 квітня Верховний суд України закрив "газову справу" Тимошенко за відсутністю події злочину.