Drinks International: «Хортиця» - в трійці світових лідерів

Українська горілка «Хортиця» в черговий раз увійшла до ТОП-3 міжнародних алкогольних брендів за обсягами річних продажів

Один з найбільш авторитетних рейтингів світу - The Millionaires Club - підтвердив статус бренду «Хортиця» як одного з лідерів глобального горілчаного ринку і самої продаваної organic-горілки в світі.

Незалежна експертно-аналітична кампанія Euromonitor International спільно з британським видавництвом Drinks International щорічно проводять найбільш об'єктивне і очікуване дослідження світового алкогольного ринку. Ключовим завданням аналітиків є визначення найбільших гравців в сегменті міцних напоїв. Право взяти участь у дослідженні отримують тільки ті компанії, річний обсяг продажів яких перевищує 1 млн. кейсів, де один кейс дорівнює 9 літрам продукції. Саме з таких світових гігантів і формується найпопулярніший рейтинг виробників алкоголю - The Millionaires Club, Клуб мільйонерів.

Цього року на участь у рейтингу були заявлені близько 200 алкогольних брендів. Як відзначають самі організатори дослідження, найбільше торгових марок було представлено в категорії горілок. При цьому кожна з аналізованих категорій мала додаткову класифікацію - залежно від географії представленості експерти виділяли локальні, регіональні і глобальні бренди.

Географія експорту ТМ «Хортиця» поширюється на 85 країн. Саме тому міжнародні експерти оцінювали український бренд в категорії глобальних світових торгових марок, продажі якого здійснюються у великій кількості регіонів світу. За підсумковими результатами продажів за 2013 горілка «Хортиця» досягла позначки в 6,4 мільйона кейсів. Ці показники дозволили бренду увійти до трійки найбільш продаваних глобальних торгових марок. Разом з «Хортицею» вершину ТОП-3 в міжнародному рейтингу розділили такі лідери світового ринку як Smirnoff і Absolut.