Клімкін очікує, що НАТО допоможе відновити обороноздатність України

Сьогодні у Брюсселі на засіданні комісії Україна-НАТО сторони обговорили можливість посилення Збройних Сил України у зв'язку з агресією Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу міністерства закордонних справ України.

За інформацією відомства, засідання відбулося на рівні міністрів закордонних справ під головуванням генсекретаря НАТО Андерса Расмуссена.

Зокрема, учасники засідання обговорили питання розвитку політико-безпекової ситуації в Україні на тлі агресії Росії, шляхи активізації співробітництва по лінії Україна-НАТО в умовах нового безпекового середовища, а також відновлення обороноздатності та спроможностейЗСУ.

В ході засідання глава МЗС України Павло Клімкін наголосив на тому, що російська агресія становить виняткову небезпеку не тільки для України, але й для миру і безпеки всього євроатлантичного регіону, а тому протидія їй вимагає консолідованих міжнародних зусиль.

Міністр підтвердив намір України йти шляхом демократії та євроінтеграції, а також висловив зацікавленість у подальшій активній взаємодії нашої держави з НАТО в рамках особливого партнерства.

«Союзники засвідчили повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Вони також наголосили на рішучості і надалі надавати Україні сприяння в подоланні викликів, з якими стикається наша держава у внутрішньому розвитку та в питаннях забезпечення своєї безпеки, суверенітету та територіальної цілісності», - поінформували у прес-службі.

Крім того, комісія Україна-НАТО обговорила реалізацію пакету заходів щодо активізації військового, оборонного та практичного співробітництва для подальшої підтримки України.