Путін залишив за собою право ввести війська в Україну

Незважаючи на намір Ради Федерації скасувати дозвіл на введення військ на Україну, виданий президенту РФ Володимиру Путіну 1 березня, він не буде позбавлений права на військове втручання в іноземну державу

Про це пише газета «Ведомости», передає Еспресо.TV.

Відзначається, що у президента є безстрокове право на введення військ, видане сенаторами ще в 2009 році Дмитру Медведєву. Саме тоді нинішній прем'єр-міністр, будучи главою держави, отримав "безстрокове право на оперативне використання збройних сил за кордоном".

Відзначається, що даний дозвіл "формально не скасовувався, але його скасування і не було потрібне".

Заступник голови комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Костянтин Добринін впевнений, що зараз ситуація є зовсім іншою: Конституція Російської Федерації не передбачає окремої процедури скасування рішення, яке дає право президенту вводити війська в інші країни.

Джерело газети в Міністерстві оборони РФ підтверджує, що дозвіл на введення військ, даний президенту країни в 2009 році, "безсумнівно, продовжує діяти". Документ був прийнятий для того, щоб мати можливість негайно віддати розпорядження про застосування збройних сил в умовах, наприклад, ракетно-ядерного нападу на Росію, коли отримати дозвіл палати парламенту неможливо. Відзначається, що даний дозвіл буде діяти і в тому випадку, якщо збройні зіткнення на Східній Україні перекинуться на територію Російської Федерації, або ж будуть нести в собі загрозу життя мирних громадян по обидві сторони кордону.

Нагадаємо, раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що президент Росії направив до Ради Федерації звернення з пропозицією скасувати дозвіл, виданий йому сенаторами, на введення Збройних сил РФ на територію України. Рада Федерації має намір скасувати цей дозвіл на своєму засіданні 25 червня.