Близько ста тисяч людей виїхало зі Сходу та Криму, - активіст

Біженців у Росії у рази менше, аніж тих, хто виїхав із Криму та Донбасу в інші області України

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомив співкоординатор проекту "Без кордонів", Громадська організація "Центр Соціальна дія" Максим Буткевич.

"Є оцінка агенції ООН у справах біженців, на понеділок мова йшла про понад 46 тисяч осіб – Крим та Схід. Більшість зі Сходу, це люди, які потрапили під пильність уряду. Кажуть, що треба цю цифру тому помножувати на два. От ми маємо нині близько ста тисяч людей біженців", - зазначив він.

Щодо біженців у Росію, про тисячі яких повідомляють російські ЗМІ, то їхню кількість коментувати доволі складно, тому що ці цифри дуже різняться. 

"Ми не знаємо цифр напевно людей, які виїжджають в Росію. Є три порядки цифр: є цифри, які дають прикордонні області, куди виїздять люди, є цифри, які дають медіа, там космічні цифри. А є дані міграційної служби РФ – там мова йде про кілька тисяч людей: чотири чи п’ять тисяч. Це не співмірно з цифрами біженців по території України", - розповів Буткевич.

Нагадаємо, раніше Міністерство внутрішніх справ України заявили про створення єдиної інформаційної бази вимушених переселенців зі сходу України