Квіт просить Патона припинити співпрацювати з росіянами

З такою пропозицією Сергій Квіт, міністр освіти і науки звернувся до Бориса Патона, президента Національної академії наук України

Міністерство освіти і науки пропонує Національній академії наук України переглянути пріоритети міждержавного науково-технічного співробітництва та припинити науково-технічні зв’язки з Російською Федерацією.

Відповідна пропозиція міститься у листі Квіта, повідомляє сайт міністрества.

У листі чиновника повідомляється, що на адресу Міністерства надходять чисельні звернення від обуреної наукової громадськості щодо проведення спільних українсько-російських заходів, які проводять НАН та профільні установи Академії наук. Через військову агресію Російської Федерації наукові установи України вимушені корегувати свої міжнародні зв’язки. Міністр нагадує, що політика Росії, котра призвела до втрати потужної наукової та освітянської інфраструктури в Криму, а також спричинила колапс наукової та освітянської діяльності на Донбасі. Контакти з Російського Федерацією втратили свої перспективи, а в технологічній сфері – підпадають під заборону на військову співпрацю.

На думку міністра, сьогодні ситуація вимагає скоординованих дій Національної академії наук та Міністерства освіти і науки щодо мінімізації втрат від наслідків російської агресії і, водночас, максимального використання тих шансів, які відкриває перед Україною підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Міністерство до таких скоординованих дій готове", - підкреслив Сергій Квіт, міністр у листі до Президента НАН України Бориса Патона.

Еспресо.TV розповідало, що Укріїна втратила разом з Кримом два потужних інститута.