Шкіряк: Терористи під виглядом переселенців тікають із зони АТО

Міністерство внутрішніх справ України заявляє про випадки проникнення терористів під виглядом переселенців із зони АТО в інші регіони країни

Про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ з питань переселення громадян із зони АТО Зорян Шкіряк, пише Еспресо.TV з посиланням на «Новини Донбасу».

"На превеликий жаль, за оперативною інформацією випадки проникнення терористів (під виглядом переселенців, - ред.) в інші області України сьогодні є", - повідомив Шкіряк.

Разом з тим, він відзначив, що міжвідомчий штаб з евакуації переселенців із зони АТО вже розробив удосконалений механізм ідентифікації осіб, що переміщуються із зони АТО.

Крім того, за його словами, на засіданні штабу був відпрацьований механізм оповіщення людей про час відкриття коридору евакуації, а також відпрацьовані питання щодо забезпечення транспортом, медичною і соціальною допомогою.

Шкіряк поінформував, що на даний момент тільки 14 тисяч громадян подали заявки на отримання такої допомоги. За його словами, евакуаційний коридор може запрацювати вже наступного тижня, але поки конкретних дат встановлено не було.

Також, радник міністра повідомив, що наразі  відпрацьовується питання доправки в зону АТО пересувних банкоматів для надання громадянам можливості користуватися своїми фінансовими засобами.