В Україні почали карати за матюкливу пісню про Путіна

Активіст Євромайдана отримав 50 годин виправних робіт за скандування матюкливої фрази про Путіна

Дзержинський районний суд Харкова засудив трьох активістів місцевого Євромайдана до виправних робіт за скандування матюкливої пісні про Путіна 

"Суддя Лазюк присудив нам по 50 годин виправних робіт кожному. Ми з цим не згодні і будемо оскаржувати, як тільки отримаємо постанову на руки. Нам її обіцяють видати протягом кількох днів", - повідомив один з активістів Валентин Бистриченко. 

Він також зазначив, що суд присудив виправні роботи, хоча міліція просила оштрафувати кожного з порушників на 51 грн. 

Як повідомлялося, увечері 24 червня біля пам'ятника Леніну на пл. Свободи в Харкові виникла словесна перепалка між проросійськими і проукраїнськими активістами. Останні стали скандувати свої традиційні гасла, тримали в руках державні прапори і співали "Воїни світла"  "Ляпіса Трубецького". Також звучала відома матюклива пісня про президента РФ.

За даним фактом працівники міліції склали протокол за ст.173 ("дрібне хуліганство") Кодексу про адміністративні правопорушення.

22 червня на мітингу,  Бистриченко повів за собою людей з площі Конституції у бік площі Свободи. Дорогою сталися сутички з міліцією. Сам активіст був затриманий, але його протягом години відпустили.
 

Нагадаємо, що журналісти Еспресо.TV зібрали найяскравіші фотографії, на яких процитовано рядки з відомої пісні про Путіна та 18 хітів YouTube з піснями про Путіна