6 мільйонів жителів Сходу перебувають у заручниках, - Королевська

6 мільйонів жителів східної України є заручниками обставин

Про це ініціатор руху «Дорога життя» Наталія Королевська заявила в інтерв'ю газеті «Факти і Коментарі».  

Так, вона зазначила, що на сьогоднішній день з 6 мільйонів жителів Донбасу 3млн. ще ходять на роботу, більше 2 мільйонів пенсіонерів, 300 тисяч інвалідів, 15 тисяч дітей-сиріт, які позбавлені засобів до існування, оскільки пенсії та виплати їм заморожені.  

«Якщо хтось думає, що люди будуть сидіти там за закритими дверима, то дуже помиляється. Вони будуть задавати питання: чому їх позбавили роботи, чому у них борги по зарплаті», - сказала вона.  

Крім того, на думку Королевської, необхідно пам'ятати, що якщо сьогодні в "гарячих точках" зупинено електропостачання, водопостачання, це загрожує епідеміями всій країні. «Тому не можна, щоб вирішення цієї ситуації отримало інший рівень наслідків. Є мирний план Президента, хороший план. Зараз його потрібно підтримати», - сказала вона.  
На думку громадського діяча, для вирішення конфлікту необхідно відкинути убік емоції і амбіції. «Цей шанс - довести собі і всьому світу, що Україна єдина, що ми сильні, тому що ми можемо це пережити, і це пройти. А всім гарячим головам потрібно частіше нагадувати: у війні громадян однієї країни переможців не буває! », - сказала вона.