eBay відмовився реєструвати Mercedes, що належав одному з найближчих соратників Гітлера

Компанія eBay, що займається проведенням мережевих аукціонів, відмовилася реєструвати на своєму сайті автомобіль Mercedes-Benz, що належав одному з нацистських лідерів Герману Герінгу

Автомобіль Mercedes-Benz 540 К кабріолет B, зібраний в 1941 році за особливим замовленням для найближчого соратника Гітлера і командувача військово-повітряними силами вермахту, в даний час знаходиться в одному з автосалонів в штаті Флорида, передає Еспресо.TV з посиланням на РИА-Новости

Його власники планували витратити близько 750 тисяч доларів, щоб привести автомобіль в робочий стан, а потім виставити для продажу на сайті eBay. За їх оцінками, раритетний зразок нацистського автопрому міг принести від п'яти до семи мільйонів доларів. 

Однак представники інтернет-компанії попередили про неможливість реалізувати дану ініціативу за допомогою ресурсу, де продають і купують товари користувачі по всьому світу. 

"Політика eBay не допускає продажу образливих матеріалів, включаючи такі товарні позиції, які просувають або прославляють ненависть або насильство, викликані расової, релігійної чи сексуальної нетерпимістю", - повідомила компанія. 

Mercedes, якому було відмовлено в реєстрації на eBay, став трофеєм американських військових в кінці Другої світової війни. Машину захопили в містечку Берхтесгаден в Баварії, де знаходилися будинки багатьох високопоставлених нацистів, в тому числі резиденція Гітлера "Орлине гніздо". У 1955 році автомобіль був перевезений в США. 

У 2011 році інший Mercedes з автопарку Герінга - кабріолет з відкидним верхом, відомий на прізвисько "Синій гусак" - був проданий на торгах в Італії за два мільйони доларів.