Мусій звільнив головних корупціонерів охорони здоров’я України

Олег Мусій, міністр охорони здоров’я, згоден з президентською позицією щодо розпуску парламенту, який перешкоджає реформам у системі охорони здоров’я

"Ця Верховна Рада абсолютно не відповідає настроям та запросам суспільства на очищення. Там присутні люди які голосували в тому рахунку за диктаторські закони, які привели до трагедії на Майдані. А сьогодні вони перефарбувалися і могуть з легкої руки відстороняти будь-якого незручного для них міністра, який намагається ламати їм корупційні схеми".

Про це він заявив під час сьогоднішньої прес-конференції в Антикризовому медіа-центрі, повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

Крім того, міністр повідомив про радикальні кадрові зміни у своєму відомстві, які йому вдалося провести за цей час.

Зокрема, за словами Мусія, йому вдалося звільнити майже всіх заступників попередніх міністрів охорони здоров’я та керівників управлінь охорони здоров’я, на посади яких зараз шукають людей.«Найважчим було звільнення Романа Богачева, який був «касиром» у Саші «стоматолога» (Олександра Януковича, сина екс-президента України – ред.) і проти нього порушена кримінальна справа, але він не заарештований.

Відомо, що зараз Богачев дає показання.

Також Мусію вдалося домагтися Олексія Соловйова, голову Держлікслужби та його заступницю Інну Демченко, які щорічно спустошували казну на 2 млрд грн, та тісно співпрацювали з Миколою Азаровим, екс-прем’єром України.

При цьому, міністр наголосив, що у його відомстві, є заступники, котрі призначені за партійними квотами, що є неприпустимим.
"Партійні квоти, по суті, вбивають наміри провести реформи, побудувати щось нове, бо приходять непрофесіонали, яких нав'язують», -  сказав Мусій зазначивши, що зокрема, його перший заступник зволікав з оголошенням про проведення тендерів.

"Після щоденного нагадування протягом цілого місяця, подано документи на оголошення тендерів... Я написав відповідне подання до прем'єр-міністра про  оголошення догани та про звільнення таких чиновників, які не здатні керувати тендерними закупівлями з посади заступника міністра охорони здоров'я", - розповів він

Важливим кроком у подоланні корупції Мусій вважає і призначення Володимира Курпіти, голови Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу.

Раніше Еспресо.TV вже повідомляло, що Мусій закликає Верховну Раду України не голосувати за його відставку без попереднього звіту про діяльність МОЗ.