"Перемир'я" на Донбасі завершується о 10:00

О 10:00 стікає термін одностороннього припинення вогню українськими силовиками

Про припинення вогню силами АТО в односторонньому порядку президент Порошенко оголосив ввечері 20 червня. Мета цього заходу  - дати можливість роззброїтися бойовикам.

Проте навіть після цього терористи неодноразово нападали на позиції сил АТО.

23 червня о Донецьку відбулося перше засідання тристоронньої групи в рамках мирних переговорів з врегулювання конфлікту на сході України, в якому взяли участь колишній президент України Леонід Кучма, спецпредставник чинного голови ОБСЄ Хайді Тальявіні, надзвичайний і повноважний посол Росії в Україні Михайло Зурабов, лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, депутат від Партії регіонів Нестор Шуфрич, а також представники самопроголошених ДНР і ЛНР.

За результатами цієї зустрічі була досягнута домовленість про припинення вогню з обох боків до 10:00 27 червня.

Як заявили МЗС України 26 червня, з моменту одностороннього припинення вогню на Донбасі бойовики порушили режим незастосування сили 59 разів. Також в заяві повідомили, що період припинення вогню терористи використовують для укріплення своїх бойових позицій.

Терористи активізували бойові дії, починаючи з вчорашнього вечора. Зокрема, ввечері відбувся бій на околиці Слов’янська, захоплена військова частина в Донецьку, зруйнований блок-пост силовиків у Краматорську, під час атаки на який загинули четверо військовослужбовців, також відбувся черговий напад на танкову базу в Артемівську на Донеччині. 

"Перемир'я" на Донбасі забрало життя щонайменше 20 військовослужбовців.