РФ стурбована наміром України в стислі терміни ратифікувати УА з ЄС

Російська Федерація стурбована наміром України в стислі терміни ратифікувати угоду про асоціацію з Європейським Союзом

Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ Росії у зв'язку з підписанням ЄС угод про асоціацію з Україною, Грузією і Молдовою, передає Еспресо.TV

"Протягом останніх місяців наші західні та українські партнери говорили про можливість проведення поглиблених консультацій за участю всіх зацікавлених сторін, щоб зняти російські заклопотаності. Запевняли, що набуття чинності цієї угоди не буде одномоментним актом. Тепер же ми чуємо з вуст Президента України Петра Порошенка, що Київ ратифікує СА в найкоротші терміни", - зазначають в МЗС РФ.

При цьому в РФ стурбовані заявами представників Євросоюзу про те, що скасування Росією преференційного режиму щодо України буде автоматично означати відсутність подальшої потреби для будь-яких тристоронніх контактів на цю тему.

"Хотіли б підкреслити, що російська сторона самим серйозним чином готується до тристоронніх консультацій щодо угоди про асоціацію України і ЄС на рівні міністрів, які передбачається провести в середині липня ц.р. Чекаємо від наших партнерів відповідального і конструктивного підходу, який сприяв би зняттю цілком реальних, а не уявних занепокоєння Росії", - зазначають у російському зовнішньополітичному відомстві.

Відзначимо, раніше сьогодні Президент України Петро Порошенко виключив ратифікацію Верховною Радою УА України з ЄС на наступному пленарному тижні Ради 1-4 липня 2014 р.

Нагадаємо, як передавло Еспресо.TV, 27 червня Україна підписала економічну частину угоди про асоціацію з ЄС. Таким чином, з урахуванням підписаної в березні політичної частини УА з ЄС тепер є повністю підписаним документом. Після цього очікується його ратифікацію в парламентах України та країн ЄС.