В Одесі перекрито один із можливих каналів фінансування терористів, - Міндоходів

Міністерство доходів і зборів ліквідувало в Одесі незаконний конвертаційний центр

Про це повідомили у прес-службі відомства, передає Еспресо.TV

"Співробітниками оперативного та слідчого управлінь ГУ Міндоходів в Одеській області, в рамках кримінального провадження, зареєстрованого за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, припинено функціонування міжрегіонального "конвертаційного" центру", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, встановлено, що групою осіб, для прикриття незаконної діяльності, було створено ряд суб’єктів господарювання (юридичних осіб) без мети здійснення реальної господарської діяльності.

Як зазначають у прес-службі, протягом тривалого періоду часу особи займалась незаконним формуванням податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам реального сектору економіки Київської, Одеської та Херсонської областей та конвертації грошових коштів в готівку.

У результаті обшуків, які були проведені 24 червня в Києві та Одесі, було вилучено ноутбуки, бухгалтерську документацію, близько 50 печаток, готівку на суму 580 тис. грн.

Також в організатора конвертаційного центру вилучено вогнепальну зброю у кількості 9 одиниць (пістолети, гвинтівка, автомати), біля 1000  набоїв та ракетниці, учбову гранату.

Наразі триває слідство.