З початку проведення АТО з Донбасу евакуйовано понад тисячу дітей

За період проведення антитерористичної операції з Донецької та Луганської областей станом на 26 червня евакуйовано 1007 дітей

Про це повідомили у прес-службі Мінсоцполітики, передає Еспресо.TV.

Зокрема, із закладів системи Мінсоцполітики вивезено 58 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували  у притулках та центрах соціально-психологічної реабілітації.

Із Донецької області евакуйовано 26 дітей, з Луганської області - 32 такі дитини.

Як наголошують у відомстві, діти вивезені безпосередньо із зони проведення бойових дій до закладів соціального захисту дітей Київської, Харківської, Запорізької областей та м. Антрацит Луганської області, яке безпечне для їх перебування.

Крім того, триває евакуація зі сходу України також сімей з дітьми, яка відбувається завдяки тісній співпраці Мінсоцполітики з громадськими та благодійними організаціями.

"Станом на 26 червня цього року зі східних регіонів виїхало 395 дітей з числа прийомних сімей та дитячих будників сімейного типу", - повідомили у міністерстві.

Зокрема, з Луганської області виїхало 23 прийомні сім’ї та 12 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 134 дитини; а з Донецької області - 44 прийомні сім’ї та 19 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 261 дитина.

У Мінсоцполітики наголосили, що будуть продовжувати моніторинг за безпечним перебуванням дітей у східних регіонах України.

Нагадаємо, раніше так званий "прем'єр-міністр" терористичної організації ДНР заборонив вивозити дітей із зони бойових дій.