В Італії депутат лякала парламент "злочинами" українців, показуючи кадри із російського фантастичного фільму

Агресивна російська пропаганда стала предметом обговорення в Римі під час зустрічі з журналістами послів Грузії, Молдови й України

Наприкінці свого виступу посол України в Італії Євген Перелигін зауважив, що "повинен ще дещо пояснити, оскільки російська пропаганда вже дісталася до Італії", передає Еспресо.TV з посиланням на "DW".

Посол процитував недавній виступ у парламенті депутата від популістського руху "5 зірок" Марти Ґранде, яка заявила про існування в Україні "фільтраційних таборів" для "повстанців сходу" і про українців, які "вбивають росіян тільки через національність". Депутат завершила свій виступ посиланням на фотографію, на якій "український солдат, посміхаючись, тримає напівзгорілу руку жіночого трупа", і додала, що це "квінтесенція злодійської політики в Україні".

Посол України продемонстрував фото, про яке йшлося, пояснивши, що насправді фотографія зроблена під час зйомок російського фантастичного фільму "Ми з майбутнього" 2008 року. За словами Євгена Перелигіна, російська пропаганда вже не вперше використовує подібні фальшивки для звинувачень українського уряду, а під час російсько-грузинської війни таким же чином намагалася дискредитувати грузинський уряд.

Український дипломат закликав італійців не забувати уроки історії і не дозволяти економічним інтересам взяти гору над демократичними цінностями. Deutsche Welle не виключає, що посол України натякав на недавній теплий прийом президента Росії Володимира Путіна у Відні. На цьому тижні австрійці підписали документи з "Газпромом" про будівництво газопроводу "Південний потік" в обхід України.