Бойовики з Криму та Кавказу дають драпака із зони АТО, - Міноборони

Міністерство оборони Україні фіксує факти втечі деяких груп бойовиків з зони проведення терористичної операції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

«Мають місце факти, що групи бойовиків з Автономної Республіки Крим та Кавказу залишають зону АТО. Причиною цього може бути завершення «контракту» або побоювання бойовиків, що Російська Федерація припинить їх підтримувати», - зазначили у відомстві.

Крім  того, в Міноборони повідомили, що протягом останньої доби бойовики 12 разів порушували режим припинення вогню на сході України.

"Не дивлячись на оголошення українською стороною режиму припинення вогню, ватажків терористичних банд продовжують проводити обстріл блокпостів і збройні напади на колони підрозділів силових структур України в Донецькій і Луганській областях», - констатують у відомстві.

За даними Міноборони, бойовики кілька разів обстрілювали один із блокпостів поблизу міста Слов'янськ, напали на колону тилового забезпечення в районі населеного пункту Нижня Вільхівка в Луганській області.

Крім того, вчора у другій половині дня терористи  здійснювали обстріл опорного пункту АТО сил в районі населеного пункту Тарани Донецької області. В районі Привілля Луганської області бойовики влаштували засідку і заклали фугас на маршруті руху колони українських військових, які перевозили гуманітарний вантаж. Також протягом ночі бойовики кілька разів здійснювали мінометні обстріли блокпосту поблизу Слов'янська, в районі аеродрому в Краматорську а також смт Бірюкове Луганської області.