Кравчук не знає, кого представляє Медведчук на переговорах

У сьогоднішньому форматі консультативні зустрічі із врегулювання конфлікту на Сході є недоцільними

Про це журналістам у Києві сказав президент України (1991 – 94 рр.) Леонід Кравчук, передає Еспресо.TV з посиланням на УНН.

«Ці консультативні зустрічі для мене є незрозумілими. Я не знаю кого представляє Медведчук. Може пані Меркель? А Шуфрич його помічник. Зурабов — Путіна. А всі інші хто? Терористи, бойовики, невизнані ніким організатори народної республіки...», — сказав Кравчук.

Він також вважає правильним рішення діючого президента про продовження перемир’я на 72 години.

«Але він має сказати, що в цьому статусі консультативні зустрічі є недоцільні адже вони проводять незрозуміло ким і як. Вони проводяться, а війна іде», — сказав політик.

Нагадаємо, 27 червня відбувся другий раунд консультацій за участю представників "ДНР","ЛНР", представника ОБСЄ Хайді Тальявіні, екс-президента Леоніда Кучми, лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука і народного депутата від Партії регіонів Нестора Шуфрича.

Бородай заявив, що у терористів є бажання продовжувати переговори, але за умови, якщо всі спецбатальйони - "Дніпро", "Донбас", "Айдар", а також всі формування Національної гвардії, МВС будуть виведені з території ДНР і ЛНР.

Також нагадаємо, що 28 червня на підставі рішення РНБО президент України Петро Порошенко продовжив режим незастосування сили до 22.00 понеділка 30 червня.