Донецька прокуратура відкрила справу за фактом загибелі російського оператора

Прокуратура Донецької області здійснює процесуальне керівництво у розслідуванні факту загибелі журналіста російського "Першого каналу" Анатолія Кляна у Донецьку

Про повідомляє  Еспресо.TV. з посиланням на прес-службу обласної прокуратури.

За даними відомства, наразі проводиться досудове розслідування за ч.1 ст.115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство).

«Встановлено, що оператор російського телеканалу отримав проникаюче поранення черевної порожнини, знаходячись в районі військової частини біля селища Опитне Ясинуватського району Донецької області. Журналіст, 1946 року народження, помер під час реанімаційних заходів в міській лікарні №18 м. Донецька», - поінформували в прокуратурі.

Для розслідування справи призначено групу процесуальних керівників. «Органами міліції вживаються оперативні заходи для встановлення обставин події. Складено план першочергових слідчих дій та відпрацьовуються основні версії. Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області», - повідомили у прокуратурі.

Нагадаємо, у ніч на 30 червня у Донецьку в ході бойових дій загинув оператор російського "Першого каналу" Анатолій Клян.

За даними ЗМІ, Клян отримав смертельне поранення у живіт. Йому було 68 років. Трагедія сталася біля військової частини в Донецьку, куди знімальна група приїхала робити черговий репортаж.