Православна церква відкриє найбільший в Фінляндії завод віскі

Ново-Валаамський православний монастир у Хейнявесі запустить найбільше виробництво віскі у Фінляндії

Про це повідомляє фінська телекомпанія MTV3

За інформацією компанії, щорічний обсяг виробництва напою складе 120 тисяч літрів. Перегінний цех буде перебувати в монастирі, а розливати по пляшках і зберігати віскі будуть на найстарішому в Фінляндії винному заводі «Херманн». Як повідомив директор заводу з розвитку виробництва Тімо Кеттунен, ченці вже будують плани з експорту продукту. 

«Обсяг виробництва буде настільки великим, що ми відразу ж почнемо намагатися відправляти віскі на експорт», - заявив він. 

Спільні інвестиції в проект оцінюються приблизно в мільйон євро. Як уточнює монастир на своїй сторінці у "Фейсбуці", віскі збираються виробляти з ячменю і витримувати в дубових бочках не менше трьох років. У фінських магазинах церковний віскі з'явиться в 2018 році. 

Ново-Валаамського монастир - єдиний чоловічий монастир Православної церкви Фінляндії. Як повідомляє сайт духовної обителі, при монастирі працює лавка, в якій продається вино, «виготовлене в Ново-Валаамском монастирі з великим ентузіазмом». Асортимент продукції включає біле, червоне, десертне і шампанське вина, а також лікери.