Гелетей, Муженко, Косюк - кандидати від Президента на посади у силовому блоці

Петро Порошенко заявив, що буде вносити до Верховної Ради на посаду Міністра оборони кандидатуру генерал-полковника Валерія Гелетея, на посаду керівника Генерального штабу - генерал-лейтенанта Віктора Муженка, та призначив Юрія Косюка для координації дій та підвищення рівня керованості силовим блоком першим заступником Глави Адміністрації Президента з цих питань

 Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає Еспресо.TV

В ході зустрічі з лідерами депутатських фракцій та груп Верховної Ради глава держави зазначив, що прийняв ряд рішень відносно системних змін в керівництві силового блоку. На думку Президента, силовий блок в умовах військової операції «потребує посилення та серйозного, комплексного і системного реформування».

"Сьогодні ми потребуємо рішучості та професійності військових для ефективних дій в зоні АТО", - наголосив Петро Порошенко.

Президент назвав ключовими проблемами Збройних сил, які сьогодні потребують вирішення, підвищення боєздатності армії та забезпечення її матеріально-технічними ресурсами.

Глава держави зазначив, що, приймаючи рішення щодо кадрових призначень силового блоку, виходив з принципів професійності, рішучості, самовідданості.