Із російських сім-карт в Криму неможливо викликати екстрені служби, - ЗМІ

З російських карток мобільного зв'язку, які зараз активно розкуповують в окупованому Криму, неможливо викликати екстрені служби

Про це повідомляють «Аргументи тижня - Керч», передає Еспресо.TV.

Про такий неприємний сюрприз виданню розповіли мешканці Керчі. За словами абонентів, у списку контактів «за замовчуванням» викликати пожежну службу, поліцію і «швидку» пропонують за номерами 01, 02 і 03 відповідно.

Однак при спробі подзвонити за цими номерами пропадає сигнал і приходить sms-повідомлення: «The number you have dialed is incorrect. Please, dial + CountryCode_AreaCode_PhoneNumber».

Додзвонитися за звичними номерами 101, 102, 103 теж неможливо - користувачеві приходить сервісне повідомлення «Помилка мережі».

Водночас, за інформацією видання, з українською SIM-карти до екстрених служб додзвонитися ще можна, однак користувачі мобільного зв'язку стверджують, що зробити це виходить не з першого разу.

У Криму почали продавати російські SIM-карти з номерами в коді +7, по яких можна безкоштовно дзвонити тільки в межах Краснодарського краю, по Криму і Севастополю.

За інформацією Мінзв'язку Росії, жителі Криму вже купили 300 тисяч російських SIM-карт, в цілому на півострові створено запас в 1,5 мільйона.

Керівник Міністерства зв'язку Росії Микола Нікіфоров заявив, що російські оператори планують перейти до запуску мережі в Криму, коли «кількість сім-карт на руках у населення досягне критичної маси».