Кабмін зобов'язав автоматично вилучати борги теплокомуненерго перед постачальниками газу

Кабінет міністрів України ввів повне вилучення коштів, одержуваних підприємством теплокомуненерго (ТКЕ) від своїх споживачів, на користь постачальника газу при неповних розрахунках за цей вид палива протягом двох місяців

Відповідне рішення закріплене постановою Кабміну "Про затвердження порядку розподілі коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для розрахунків з гарантованим постачальником газу" № 217 від 18 червня, передає "Інтерфакс-Україна".

"У разі непроведення теплопостачальними і теплогенеруючими організаціями протягом двох місяців розрахунків за природний газ у повному обсязі комісія (Нацкомпослуг) встановлює нормативи, за якими 100% надходжень на спецрахунки, відкриті тепплоснабжающімі і теплогенеруючими організаціями, спрямовуються на спеціальний рахунок гарантованого постачальника (газу) ", - йдеться в документі. 

Згідно з проектом постанови, у разі відсутності у ТКЕ таких боргів на адресу постачальника газу зі спецрахунку списується менше 100% коштів (конкретний відсоток залежить від коефіцієнтів, що встановлюються Нацкомпослуг). 

Як повідомлялося, Верховна Рада з метою поліпшення розрахунків ТКЕ за газ ввела спецрахунки, на які надходитимуть всі кошти від споживачів таких організацій. Розподіл коштів на таких рахунках регулюється і контролюється державою.