Серед терористів стався розкол, - штаб АТО

Терористи розділилися на два табори: одні намагаються домовитися із командуванням АТО про можливість беззбройного виходу із оточення, інші - продовжують диверсійну діяльність, мінуючи стратегічні об'єкти на Донбасі

 Про це повідомив речник АТО Олексій Дмитрашківський, передає Еспресо.TV. з посиланням на УНН.

"Переговори із бойовиками, котрі бажають вийти із зони оточення АТО, тривають. Проте випустити їх просто так - неможливо. Адже мова йде не про кількох осіб і навіть не про десяток. Це дуже велика кількість людей. І всіх їх необхідно перевірити, підтвердити інформацію, ідентифікувати на участь у бойових діях на боці терористів і так далі. Тому все не так просто. Адже ці люди можуть потрапити у "тил" і продовжити диверсійну діяльність", - зазначив речник АТО.

Проте, за його словами, не всі терористи хочуть здатися.

"Окремі групи терористів загрожують мирним жителям Донецької області масовими вибухами, маючи намір використовувати вкрадену з шахт вибухівку. Терористи мінують дороги, під'їзди до мостів, стратегічні об'єкти, загрожують людям масовими вибухами в містах. У Краматорську і Слов'янську населення сильно налякане і просить допомоги. Проте коли цю допомогу можна було надати - люди не хотіли, а наразі зона АТО у тісному кільці", - сказав він.

Нагадаємо, вчора після більше ніж нижня "перемир'я" було поновлено антитерористичну операцію на Сході України.