Спецназ іракської армії звільнив одну провінцію від фундаменталістів

Спецназ іракської армії звільнив понад 80% території провінції Салах-ед-Дін, витіснивши загони терористів угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту" на північ

Як повідомив ІТАР-ТАРС з посиланням на агентство ФАРС, екстремісти понесли великі втрати як в живій силі, так і у важкому озброєнні.

Під контроль іракської армії повернутий і район Халес, розташований всього за 55 км від Багдада. З цього плацдарму, максимально близько розташованого до столиці, бойовики планували почати кидок на місто.

За даними ФАРС, під час спецоперації був захоплений озброєний бойовик, який мав при собі документи, видані владою Саудівської Аравії.

Згідно з даними ООН, червень за кількістю жертв став в Іраку найкривавішим за всі минулі місяці 2014 року. За цей час в країні було вбито 1,5 тис. цивільних осіб і близько 900 співробітників сил безпеки країни.

Місія ООН в Іраку відзначає, що за цей же час більш 2 тис. осіб зі складу цивільного населення отримали важкі поранення. При цьому, за інформацією іракських ЗМІ, число загиблих і постраждалих могло бути набагато більше, якби враховувалися також і втрати на території провінції Анбар, велика частина якої все ще контролюється бойовиками.