Болгарія сподівається випросити у ЄС будівництво "Південного потоку"

Болгарія сподівається продовжити будівництво газопроводу "Південний потік" по своїй території через кілька тижнів, після отримання відповідних роз'яснень від Єврокомісії

Про це заявив глава МЗС Болгарії Крістіан Вігенін, що знаходиться в четвер з візитом у Белграді, передають РИА Новости.

"Ми в прямому і постійному діалозі з Єврокомісією з приводу умов реалізації проекту, і я сподіваюся, що в найближчі тижні ми отримаємо роз'яснення і зможемо продовжити роботу", - розповів Вігенін журналістам про перспективи будівництва "Південного потоку".

Він підтвердив, що цей газопровід має надзвичайно важливе значення для енергетичної безпеки південно-східної Європи. Про це ж заявив і глава МЗС Сербії Івіца Дачич, що вказав на те, що реалізація проекту - це питання енергетичної безпеки, а не відносин з Москвою. 

"Сербія б багато втратила в економічному та енергетичному сенсі, якби будівництво" Південного потоку "було зупинено. Європейська комісія не пропонує жодної альтернативи", - сказав Дачич. За його словами, Сербія розраховує від транзиту газу по "Південному потоку" отримувати в майбутньому сотні мільйонів євро щорічно. 

Нагадаємо, раніше прем'єр Болгарії розпорядився зупинити будівництво "Південного потоку".

Також заступник прем'єр-міністра Сербії Зорана Михайлович повідомила про перенесення сербською стороною будівництва "Південного потоку" на пізніший термін.