Британська рок-група зняла у Києві натхненний Майданом кліп

Група з Кембриджа Lonely The Brave випустила відео про красу і переживаннях українців

4 вересня музиканти редставлять у Лондоні свій дебютний альбом "The Day's War", реліз якого пройде трьома днями раніше. На пісню "Backroads" британці зняли кліп у Києві, передає Еспресо.TV

Головні герої відео - дві дівчини і три хлопця. Вони живуть в Україні і не є акторами, що надає кліпу особливого шарму. На своїй сторінці в "Фейсбук" музиканти дякують їм, називаючи по іменах: Андрій, Ліза, Настя, Саша П. і Саша С.

У кліпі молоді люди проїжджають на лонгбордах по бульвару Лесі Українки та Хрещатиком, опиняються на Рибальському мосту і Трухановому острові. Молоді люди малюють графіті на покинутій локації, танцюють і сміються в старій альтанці, стрибають у воду зі скелі. Двічі вони перетинаються з чоловіками в камуфляжі. Глядач бачить флешбеки про боротьбу протестуючих з силовиками в Києві, спостерігає, як змінюється настрій героїв відео, коли вони проходять біля барикад Майдану. 

"Як тільки я почув трек, я відразу ж відчув, що відео має передавати відчуття свободи і втечі", - розповів режисер кліпу Грег Дейвенпорт сайту Digital Spy. 

Режисер тоді якраз стежив за подіями Евромайдана. "Я був власне на Майдані на Новий рік, співав з 200 тисячами людей, сповнився надією - а після повернення до Лондона я з жахом спостерігав за хвилею насильства", - згадує Дейвенпорт. Його аватарка в"Фейсбук" створена за допомогою сервісу Єдині, що робить його одним з декількох тисяч учасників українського флешмобу в соцмережі.