Пенсійний фонд отримав 1,8 млрд грн податків від обміну валют

За квітень-червень 2014 року від збору на обов’язкове пенсійне державне страхування з операцій з купівлі безготівкової та готівкової валюти надійшло 1,8 млрд грн, які зарахували в бюджет пенсійного фонду

Загалом до кінця року ПФУ планує отримати 9,1 млрд. грн. таких надходжень, повідомила Міністр соціальної політики Людмила Денісова, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу міністерства.

Міністр зазначила, що згідно із законодавством при здійсненні операцій з купівлі іноземної валюти в безготівковій або готівковій формі справляється збір у розмірі 0,5%, який направляється на покриття дефіциту бюджету Пенсійного фонду України.

Відповідно до затвердженої постанови сума збору нараховуватиметься і утримуватиметься банком одночасно з проведенням операції з купівлі валюти.

Крім того, додала Денісова, не пізніше наступного операційного дня зазначена сума збору перераховуватиметься на рахунки Державного казначейства. Водночас вже до 20 числа кожного місяця банки надаватимуть до Пенсійного фонду України звіт про нарахування та сплату збору.

Нагадаємо, з 1 квітня 2014 року в Україні введено обов'язковий пенсійний збір при операціях з купівлі валюти в готівковій та безготівковій формі за ставкою 0,5% від об'єкта оподаткування, згідно із Законом про запобігання фінансової катастрофи та створення умов для подальшого економічного зростання України.