Статтю "Путін-х**ло" найбільше читають в українській Вікіпедії

Енциклопедичний матеріал про висловлення "Путін - х**ло" в україномовній Вікіпедії став таким, що найбільше переглядали минулого місяця

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на "Новое время".

Стаття "Путін - х**ло" за місяць була прочитана понад 111 тисяч разів, підрахували у фонді Вікімедіа-Україна. 

Другою за популярністю виявилася стаття про Чемпіонат світу з футболу 2014 (102 тис. переглядів) і про Петра Порошенка (71 тис.). 

Аналогічні статті про Путіна також існують в інших версіях Вікіпедії - французькій, англійській, турецькій, португальській, грузинській, казахській та багатьох інших. У російськомовній версії веб-енциклопедії статтю видалили. 

Фраза різко стала популярною 30 березня після виконання її на марші фанатів харківського Металіста. Відповідні ролики отримали сотні тисяч переглядів на YouTube, а народ почав творчо переосмислювати фразу. Крім того, цей вислів став причиною дипломатичного скандалу з нині екс-міністром закордонних справ Андрієм Дещицею. 
Ентузіасти навіть випустили для браузера Google Chrome розширення, яке автоматично замінює в інтернет-статтях слово "Путін" на "х**ло". 

У травні 2014-го вираз про Путіна навіть потрапив у відомий словник міського англійського сленгу Urban Dictionary. Слово "Х**ло" пояснили так: "людина, якій не можна довіряти, яка сповнена ла**ом і знає про це, але все ще поводиться, ніби вірить своїм словам. Також синонім для Володимира Путіна".