Український фотограф на європейському бієнале у Петербурзі презентував світлини Майдану

Україна на "Маніфесті" в Росії представлена серією фотознімків "Театр воєнних дій" Бориса Михайлова

Борис Михайлов - один з двох українських митців, що погодилися взяти участь у "Маніфесті" в Петербурзі. Тут він презентує фотографії, зроблені під час подій Майдану, повідомляє Deutsche Well.

Спочатку для участі у "Маніфесті" фотограф планував зробити серію знімків до поеми Блока "Дванадцять", утім, пізніше змінив свої плани. "З одного боку мені хотілося зрозуміти, що таке Майдан у ту конкретну мить, коли я туди потрапив. З іншого - потрібно було знайти, як це передати", - пояснює Борис Михайлов.

Борис Михайлов пояснив, чому він не бойкотує бієнале в Росії: "Маніфеста" - це обмін ідеями, а не кулями. Якщо є що сказати - потрібно сказати. Інша справа, якщо не дають: тоді потрібно шукати інші шляхи, щоб тебе почули. Але якщо можеш сказати - скажи!».

Нагадаємо, "Маніфеста" - це виставка молодого європейського мистецтва, що проходить раз на два роки. Її ідея – відновлення єдиного європейського культурного поля, об’єднання Східної та Західної Європи. Щоразу місце проведення заходу змінюють. Цьогоріч бієнале пройде в Санкт-Петербурзі з 28 червня до 1 жовтня. Від України разом з фотографом свої роботи на виставці представила й художниця Алевтина Кахідзе, повідомляє Platforma.

Нагадаємо, нещодавно у Лондоні також відкрили художню виставку, присвячену подіям на Майдані.

Фото: dw.de