"Укртелеком" відмовився передавати самопроголошеній владі Севастополя канали зв'язку

Компанія «Укртелеком» відмовилася передавати владі Севастополя канали фіксованого телефонного зв'язку

Як повідомляє близький до кримського «уряду» сайт «Кримінформ», переговори «виконуючого обов'язки губернатора» Севастополя Сергія Міняйла з керівництвом української компанії «Укртелеком» не дали результатів. 

За даними видання, представники влади Севастополя наполягали на передачі у власність регіону каналів міський фіксованого зв'язку, яку практично на 100 відсотків контролює місцева філія «Укртелекому». 

«Канали зв'язку є ключовим питанням безпеки будь-якого міста», - пояснив позицію міської влади джерело, близьке до чиновників. 

Уряд Севастополя вже заявив про створення місцевої державної компанії «Севтелеком», яка повинна обслуговувати комунікаційну інфраструктуру. Однак керівництво української компанії відмовилося вести переговори про передачу або продаж каналів. 

«Тиск з боку міської влади змусило севастопольську філію «Укртелекому» розпочати процес реєстрації згідно з російським законодавством. Раніше компанія відмовлялася приймати у абонентів плату в рублях, і навіть зарплату за травень і аванс за червень своїм співробітникам виплатила в гривнях», - пише видання.

За даними видання, уряд міста готує офіційну заяву щодо ситуації, що склалася навколо «Укртелекому». 

Нагадаємо, «Рада міністрів» Криму прийняла ряд рішень про створення державних підприємств на території Республіки Крим, у тому числі рішення про створення підприємства «Кримсвязь», яке має замінити на телекомунікаційному ринку «Укртелеком». 

Пізніше компанія «Укртелеком» виступила із заявою про те, що не планує залишати анексований Крим, і має намір продовжувати забезпечувати кримських абонентів послугами зв'язку в повному обсязі.