В окупованій Ялті наживаються на соціально значущих товарах

В анексованій Росією Ялті ціни на соціально значущі товари дуже завищені

Про це свідчить результат перевірки ціноутворення, яку провели в магазинах і на центральному овочевому ринку місцеві чиновники, передає Еспресо.TV з посиланням на "Крим. Реалії"

Як повідомили в прес-службі міськради Ялти, учасники рейду повіряли накладні та цінники на соціально значущі продукти. 

У ході перевірки з'ясувалося, що в різних магазинах вартість батона одного і того ж виробника може коливатися від 15 до 17 рублів, а ціна на хліб, який належить до соціально значущих продуктів, може істотно перевищувати допустиму. 

Одним із найпоширеніших видів порушень у місцевих підприємців стали відсутність цінників і накладних, в результаті покупці повинні були вірити продавцям на слово. 

Таким чином, ціни на крупи, макаронні вироби, цукор, яйця на торгових місцях на овочевому ринку викликали питання у перевіряючих, але перевірити виявилося важко через відсутність накладних. 

«Небажання зустрічатися з членами комісії було цілком зрозуміло: кілограмова упаковка рису залежно від сорту коштувала 70-75 рублів, цінників на макаронних виробах не було взагалі, а ціна цукру-піску «білого кристалічного  становила 60 рублів», - зазначили в прес-службі міськради Ялти. 

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові стали стрімко зростати ціни на продукти харчування, медикаменти, тарифи на проїзд у громадському транспорті. 

Окупаційний «міністр» економіки Криму зізналася, що російські ціни вище українських на 100%.