Велосипедисти Києва вимагають від Кличка запровадити велосипедну концепцію до 2020 року

Асоціація велосипедистів Києва вимагає від мерії створити умови для безпечного та зручного пересування двоколісного транспорту в столиці

Представники Асоціації велосипедистів Києва передали меру Віталію Кличку вимоги щодо розвитку велосипедної інфраструктури в місті. Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на 112 Україна.

"Нам потрібен безпечний проїзд на мостах, нам потрібен безпечний проїзд в цілому на вулицях міста. Нам потрібно, щоб під час реконструкції обов'язково враховувався рух велосипедистів, в тому числі на Поштовій площі", - заявила координатор асоціації Ірина Бондаренко.

Активісти пропонують міській владі ввести посаду велосипедного радника, відповідального за розвиток велосипедної інфраструктури у Києві. Також велосипедисти вимагають ухвалити "велосипедну концепцію" столиці та зафіксувати в ній загальне бачення розвитку велоінфраструктури в місті до 2020 р.

Та зазначають що, у схемі громадського транспорту має бути враховано рух велосипедистів. 15 станцій метро повинні бути обладнані критими, перехопними велосипедними парковками. На думку велосипедистів, виконання їхніх вимог не створить додаткових фінансових навантажень для міського бюджету. Для їх реалізації активісти відводять владі столиці півтора року.

Нагадаємо, що днями у Києві відкрився велокінотеатр.