До постачання зброї бойовикам з Росії причетний офіцер ГРУ, - СБУ

Служба безпеки України встановила особу одного з головних координаторів постачання зброї терористам - Валерія Травкіна

"Контррозвідка Служби безпеки України встановила причетність кадрового співробітника ГРУ ГШ ЗС РФ, громадянина РФ Травкіна Валерія Юрійовича, до постачань зброї з Росії для бандформувань і найманців у східних регіонах України", - повідомили  Еспресо.TV у прес-службі СБУ

Як зазначається, Юрій Травкін разом зі своїм подільником з ГРУ ГШ ЗС РФ по кличці "Грек" організовував постачання важкого озброєння з Ростовської області Росії, використовуючи для цього так звані "коридори" на українсько-російському кордоні.

Встановлено також, що він, маючи досвід бойових дій в Чечні, готував бойовиків для поповнення терористичних організацій Луганської області.

"Службою безпеки з'ясовано, що співробітник іноземної розвідки був одним з організаторів засідання координаційної ради ватажків терористичних бандформувань "ДНР" і "ЛНР", яке проходило 24 червня в м. Ростов-на-Дону за участю керівництва спецслужб і чиновників РФ. На цьому засіданні російська сторона закликала до повного підкорення терористів, бойовиків і найманців, які орудують на сході України, безпосередньо Міністерству оборони РФ", - повідомили в СБУ.