ФІФА може дискваліфікувати збірну Нігерії

ФІФА може дискваліфікувати збірну Нігерії з футболу через втручання держави у справи Футбольної федерації Нігерії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Р-Спорт" і AFP.

Міністр спорту Нігерії Теммі Данагого звільнив членів виконавчого комітету Федерації і призначив єдиним адміністратором організації Лоуренса Катік в четвер.

Рішення послідувало після того, як національна збірна на чемпіонаті світу в Бразилії поступилася в 1/8 фіналу команді Франції (0:2), незважаючи на те, що нігерійці тільки третій раз в історії вийшли у стадію плей-офф.

Данагого діяв через верховний суд штату Плато, постановою якого президент та виконавчий комітет федерації були відсторонені від посади. 

Збірна Нігерії вже була під загрозою дискваліфікації ФІФА на чемпіонаті світу-2010, коли через невихід "суперорлів" з групи уряд вирішив звільнити керівництво федерації, перевірити його представників на причетність до корупції і усунути збірну від участі в міжнародних турнірах на два роки. Тоді президент країни скасував ці рішення уряду, щоб уникнути санкцій ФІФА. 

Зазначимо, що така доля може спіткати і збірну Росії, якщо політики від критики Капелло перейдуть до діла. За правилами ФІФА та УЄФА влада не може втручатися у футбольні справи.