Княжицький: Нових членів Нацради обрали всупереч законній процедурі і в результаті політико-олігархічної змови

Чотирьох членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення від Верховної Ради обрали в результаті політико-олігархічної змови, проте ці люди є досвідченими фахівцями, на відміну від колишнього складу Нацради

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав народний депутат від «Батьківщини» Микола Княжицький, передає Еспресо.TV.

«Обрали членів Нацради з теле- і радіомовлення. Всупереч законній процедурі і в результаті політико-олігархічної змови. Одне добре, самі кандидати - люди фахові і досвідчені. З минулим жахливим складом не порівняти. Від них тепер багато залежить. Але прокинутися після революції у демократичній країні не вийшло. Робота лише починається», - написав депутат.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада обрала чотирьох членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Зокрема, депутати підтримали кандидатури Катерини Котенко (310 голосів), Олександра Ілляшенко (233 голоси), Ольги Герасим’юк (305 голосів) та Олега Черниша (232 голоси).

Згідно із законодавством, Нацрада складається з восьми членів, чотирьох з яких призначає Верховна Рада, чотирьх - президент.

Нагадаємо, раніше Еспресо.TV повідомляло, як олігархи об`єдналися, щоб утримати контроль над українським ТБ. Адже насправді майже за всіма кандидатурами Нацради стоять олігархи.

Так, Ільєшенко є кандидатурою від Сергія Льовочкіна, Черниш є кандидатрую Ігоря Коломойського, а за Котенко насправді стоїть Віктор Пінчук. Лише Герасимьюк є незалежною кандидатурою.