Курченко створив свій "Нафтогаз" і продає нафту в Криму та Росії

Втікши з України до Росії, засновник холдингу ВЕТЕК Сергій Курченко почав займатися продажами нафтопродуктів в Криму

Як повідомили два менеджера великих українських нафтотрейдерів, з кінця травня Курченко почав займатися оптовими продажами нафтопродуктів в Росії і Криму, пише ЛІГАБізнесІнформ.

За їх інформацією, трейдинговие операції проводить ТОВ "Торговий дом Нефтегаз". Ця компанія була зареєстровано 5 лютого 2013 року в Москві за адресою: провулок Уланский, 14, корпус А, в 250 метрах від центрального офісу Лукойлу. З тих пір ТД Нафтогаз виконував функції представництва ВЕТЕК в Росії. 

Єдиним юридичним власником ТД Нафтогаз є Андрій Сухоруков, а очолює компанію Тетяна Логвиненко. Про ці громадянах ні Google, ні учасники ринку нічого не знають. У мережі і зараз можна знайти оголошення, що пропонують юридичну реєстрацію компаній за цією адресою, разом з підставними особами у вигляді формального власника і директора. Вартість такої послуги з подальшим супроводом юридичної адреси - 13 000 рублів за півроку. 

Реальний офіс компанії Курченко розташований в одному з найдорожчих бізнес-центрів в районі Москва-Сіті - "Набережна Тауер" на Пресненський набережній. Вартість оренди квадратного метра досягає 40 000 рублів ($ 1100) на рік. Співробітники ТД Нафтогаз розташувалися на 46-му поверсі бізнес-центру, поряд з офісами VTB Capital, хімічного концерну BASF та представництвом американської Oracle Corporations, розповів ЛІГАБізнесІнформ підприємець, який побував там. 

Займаючись бізнесом в Україні, ВЕТЕК Курченко була основним гравцем на ринку нафтопродуктів і зрідженого газу. В окремі періоди компанія імпортувала до 30% всього бензину і дизпалива в Україні. Колишній генпрокурор Махніцький запевняє, що таких успіхів бізнесмен досяг за рахунок покровительства Януковича і його оточення. 

"З травня вони (ТД Нафтогаз) продали не більше 20 000 тонн палива, - повідомив ЛІГАБізнесІнформ один з вітчизняних нафтотрейдерів. - Паливо продається як в Росії, так і завозиться в Крим".