Прокуратура просить суд повернути у державну власність 15 тис га мисливських угідь сина Пшонки

Прокуратура Київщини звернулася до Господарського суду області з позовом про розірвання договору оренди та повернення в державу мисливських угідь загальною площею 15 тисяч гектарів, якими користувався, зокрема, і син колишнього Генерального прокурора Віктора Пшокни та його оточення

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

«Перевіркою встановлено, що в 2011 році лісова ділянка у Фастівському районі Київської області передана в оренду на 25 років ТОВ «Укрмістобудпроект». На території мисливських угідь знаходиться незавершена будівля, лазня з басейном та котельня. Однак, згідно з законодавством, користувачі мисливських угідь мають право лише за згодою власників або користувачів земельних ділянок будувати на території необхідні будівлі та споруди. Проте, документи дозвільного характеру на початок або виконання будівельних та інших робіт у підприємства відсутні», - зазначають у прокуратурі.

Тобто, всупереч вимогам закону орендар без дозволу постійного землекористувача ДП «Фастівське лісове господарство» пошкодив лісові насадження та почав будівництво капітальних споруд.

Реагуючи на виявленні порушення, Фастівська міжрайонна прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави до ТОВ «Укрмістобудпроект» про розірвання договору оренди та повернення мисливських угідь у державне користування.