Російська залізниця хоче доставляти пасажирські потяги до Криму на паромах

Російські залізниці планують запустити прямі потяги з Москви до Сімферополя через Керченську протоку в серпні 2014р

Про це розповіло джерело, близьке до залізничної компанії, пишуть "Известия".

Оператором проекту стане Кримська залізниця, РЖД надасть необхідну інфраструктуру. 

Склад буде відходити з Казанського вокзалу, імовірно - в 19:50, в Сімферополь поїзд прибуде через день близько 16:30. Час відправлення можуть змінити, він ще не затверджений, відзначило джерело. На Керченській переправі вагони і пасажирів завантажать на пороми, на півострові поїзд продовжить шлях. За даними джерела, час у дорозі складе більше 40 годин. 

Поїзд складатиметься з дев'яти вагонів - більшої кількості пороми вмістити не зможуть. Ціна на плацкартний вагон складе 2 тис. 798 рублів, купе - 5 тис. 218 руб. 

У РЖД підтвердили, що готують прямий маршрут Москва-Крим. "В даний час ВАТ" РЖД "за дорученням Мінтрансу Росії веде технічне опрацювання графіку і маршруту прямування поїзда", - повідомила виданню прес-служба компанія. 

Через Керченську протоку вагони перевозитиме компанія "Аншип", що входить в ЗАТ "АнРусс Транс" на поромах "Анненський" і "Петровськ". За перевезення пасажирів відповідатиме Єдина транспортна дирекція, за їх пересадку - компанія "Тис-Крим" (також входить до "АнРусс Транс"). "Під час переправи перевізник буде відповідати за збереження речей, які залишаться у вагоні", - запевнило джерело, близьке до "Тис-Крим". Важкі речі пасажири зможуть залишити в поїзді, додав він.