Російським тренерам примарилося, що українець Бондаренко перемагає їхніх атлетів завдяки Чорнобилю

Відомий російський тренер зі стрибків у висоту Євген Загорулько прокоментував спробу українця Богдана Бондаренко побити світовий рекорд 21-річної давнини на етапі "Діамантової ліги" в Лозанні

Свою думку з цього приводу він висловив газеті "Спорт-Экспресс", повідомляє Еспресо.TV.

"Для того щоб бити світовий рекорд, потрібно йти східчасто. Спочатку 2.43, потім 2.44 і тільки потім 2.46. Забиратися на вершину стрімголов, не помічаючи каменів і перешкод, не можна. Може так бабахнути, що більше і стрибати не будеш. Посантиметрову політику я виправдовую. Якщо пам'ятаєте, Сергій Бубка рухався до 6.15 по сантиметру. Те ж саме робила Олена Ісінбаєва, хоча у неї були тренувальні стрибки на 5.11. Легендарний важкоатлет Василь Алексєєв свого часу взагалі додавав по півкілограма. А так блефувати, як Бондаренко, - тільки зношувати організм. Подивимося, може, це якась нова тенденція підготовки. Тим паче Богдан народився в 1989 році, а в 1986-му була аварія на Чорнобильській АЕС. Мало що там у нього з організмом", - незрозуміло на що натякає Загорулько.

А от не надто успішний виступ своїх підопічних він вважає нормою, адже вони ведуть планомірну підготовку до чемпіонату Росії.

Ми уже повідомляли, як українці учора обстрибали росіян на "Діамантовій лізі".