Сили АТО взяли під повний контроль Миколаївку, - Аваков

Під час зачистки терористів у Миколаївці силовики врятували сто п'ятдесят жінок і дітей, які переховувалися від бойовиків у підвалі центру культури

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає Еспресо.TV з посиланням на прес-службу відомства.

За словами Міністра, про обстановку йому доповів генерал Нацгвардії Балан, який керує операцією  безпосередньо з лінії бою.

"Працюємо вже восьму годину. Нормально йдемо, хоч і повільно. Зате без втрат! Після вчорашнього жорсткого зіткнення опір терористів послабшав. "Київ-1" - особливо молодці сьогодні, другий день в боях, а ведуть себе дуже впевнено - задоволений, виявилося, що добре підготовлені", - розповідає представник Нацгвардії. - "На території взятої під контроль лікарні велика кількість поранених, як бойовиків, так і мирних громадян, що звернулися за допомогою. Всіма займаються медики".

Балан також зазначив, що виявили сто п'ятдесят жінок і дітей, які переховувалися від терористів і війни в підвалі центру культури. Всім надали першу допомогу. Керівник операції звернувся з проханням до Губернатора Харківщини Ігоря Балути задля спільної організації евакуації цих людей на час бойових дій в Харківську область.

На запитання Міністра, як прийняли в Миколаївці Нацгвардію, генерал відповів:

"Добре прийняли, були раді і дуже доброзичливі. Вони сильно втомилися. Жінки кажуть, що натерпілися в ці дні. Попросилися на кілька днів в евакуацію - заспокоїти дітей, відпочити від постійної напруги. Організовуємо це швидко силами спецгрупи Кабміну і силами Харківської ОДА".

"Кілька днів, сподіваюся цього вистачить, щоб у Слов'янську повернути людям звичне мирне життя", - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, раніше у Штабі АТО повідомили, що закінчується зачистка населеного пункту Миколаїка, що під Слов'янськом.