В партії Жириновського пропонують офіційно називати Україну "Малоросією", - ЗМІ

Заступник голови комітету Держдуми Росії з науки і наукомістких технологій Михайло Дегтярьов (партія ЛДПР) направив Інституту російської мови ім. В. В. Виноградова РАН звернення з проханням повернути в російську мову термін "Малоросія" для позначення України

Про це пишуть "Известия", посилаючись на копію документа, передає Еспресо.TV

У зверненні парламентарія говориться, що в Росії до 1917 року українські території називалися Малою Руссю або Малоросією. Як розповів газеті сам депутат, він хоче домогтися використання терміну "Малоросія" нарівні з офіційною назвою країни. 

"Почати потрібно політикам і журналістам, а потім і суспільство підхопить", - упевнений Дегтярьов. 

Завідувач відділом сучасної російської мови Інституту російської мови ім. В. В. Виноградова Леонід Крисін зазначив, що термін "Малоросія" є архаїзмом. За його словами, для відродження цього слова потрібні "серйозні аргументи". 

"Назва "Малоросія" має відношення скоріше до монархічного періоду Росії і порівняно з нинішнім "Україна" звучить недостатньо самостійно, надає імперський флер. Може, саме тому дане слово втратило популярність для користування і до цих пір знаходиться в статусі архаїзму в російській мові", - сказав науковець.