ВСУ відповів Міллеру: Виправдання Тимошенко не підтверджує законність газових контрактів

Верховний Суд України заявляє, що закриття "газової справи" проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко не підтверджує законність газових контрактів, укладений у січні 2009 року

Про це йдеться в заяві ВСУ, в якій спростовуються вислови глави "Газпрому" Олексія Міллера щодо законності газових контактів, пише Еспресо.TV.

В суді наголосили, що при розгляді кримінальної справи проти Тимошенко, ВСУ оцінював тільки її дії як чиновника, щоб встановити чи порушувала вона закон саме перед підписанням газових контрактів між "Нафтогазом України" і "Газпромом".

"Самі договори не були предметом перевірки Верховного Суду України в рамках кримінальної справи. Верховний Суд України у постанові від 14 квітня 2014 (про закриття справи проти Тимошенко, - ред.). Не вдавався до правової оцінки цих контрактів і не висловлювався щодо законності чи незаконності умов, на яких вони були укладені ", - заявили в ВСУ.

«Тобто висновків про правомірність контрактів Верховний Суд України не робив. Тому будь-які протилежні твердження, зокрема, й заяви осіб, на які посилаються засоби масової інформації, суперечать суті рішення Верховного Суду України та є нічим іншим, як суб’єктивною думкою цих осіб», - йдеться в заяві суду.

Нагадаємо, 14 квітня Верховний суд України закрив "газову справу" екс-прем'єра України Юлії Тимошенко за відсутністю події злочину.

24 червня захист Тимошенко отримав повний текст рішення Верховного суду України про визнання її невинності у "газовій справі".

Після оприлюдення рішення ВСУ глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що виправдання Тимошенко лише в черговий раз підтверджує законність і легітимність газових контрактів, укладених у січні 2009 року між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» на 2009 – 2019 роки.