Новий склад Нацради не змінить телевізійну політику України, - експерт

Новий склад Національної ради з питань телебачення і радіомовлення буде захищати комерційні інтереси олігархів та провідних медіа-груп

Про це Еспресо.TV заявив Тарас Шевченко, директор Інституту медіа права, який є одним з авторів чинного закону про Нацраду та є одним з кандидатів від громадськості на посаду члена Нацради.

Есперт впевнений, що сьогоднішнє голосування ввідбулося з порушеннями регламенту. Мовляв, депутати фракцій попередньо узгодили, за кого голосувати, і тепер цей склад буде захищати комерційні інтереси провідних медіа-груп. 

"Головне, що склад сформований. У будь-якому разі цей склад більш професійним, ніж той що був. І президент ще не подав своїх кандидатів, а це половина Нацради. Я не очікую кардинальних змін, наприклад, зменшення показу фільмів і серіалів російського виробництва", -  відзначив Шевченко. 

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада обрала чотирьох членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення всупереч законній процедурі і в результаті політико-олігархічної змови. 

Раніше Еспресо.TV повідомляло, як олігархи об`єдналися, щоб утримати контроль над українським ТБ. Адже насправді майже за всіма кандидатурами Нацради стоять олігархи. Так, Ільєшенко є кандидатурою від Сергія Льовочкіна, Черниш є кандидатрую Ігоря Коломойського, а за Котенко насправді стоїть Віктор Пінчук. Лише Герасимьюк є незалежною кандидатурою.