Завдання Нацради – повернути на телебачення український продукт, - Княжицький

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повинна захищати національний продукт

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив народний депутат фракції “Батьківщина” Микола Княжицький.

"Чому так багато місцевих людей на сході взяло в руки зброю разом з російськими найманцями? Там вирує російська пропаганда, там багато людей радянських, багато серіалів російських, каналів, новин. Я вважаю, що головне завдання Нацради – повернути на телебачення український продукт", - зазначив він.

За його словами, необхідно збільшувати кількість національного продукту на телебаченні, а не нав'язувати яку-небудь пропаганду.

"Якщо на ситуацію в Росії подивитися, то російські канали, коли підтримували Єльцина, то всі там були демократами, європейцями. Я знав Кісельова – він був тоді світочем вільної журналістики, навіть медіа-премію отримав у Литві. Як тільки вони змінили формат на пропагандистський проти України, все суспільство стало так думати там. Тому всередині країни не повинно бути пропаганди. Має бути захист національного виробника: українські серіали, українська музика, проекти, будь-якими мовами, але нашого виробництва", - переконаний Княжицький.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада обрала чотирьох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення України.