Меркель „розчарована” шпигунським скандалом між Німеччиною та США

Канцлер ФРН Ангела Меркель в ході свого візиту в Китай виглядає "здивованою і розчарованою" через шпигунський скандал, що стався в Німеччині 2 липня

Як повідомив інтернет-виданню Spiegel Online один з представників німецької делегації, у разі підтвердження звинувачень, репутація США в Німеччині значно погіршиться, повідомляє Росбалт.

Нагадаємо, в п'ятницю МЗС ФРН викликав американського посла в Берліні після повідомлень про арешт співробітника німецької розвідслужби, якого підозрюють у шпигунстві на користь США. У МЗС заявили, що дипломат викликаний для "якнайшвидшого прояснення" ситуації.

Раніше в прокуратурі Німеччини заявили, що 31-річний німець був арештований в середу і підозрюється в шпигунстві на іноземні розвідслужби. Прокурори не уточнили особу підозрюваного і не сказали, про які розвідслужби йдеться.

У той же час, за даними Spiegel, заарештований працював у Федеральній розвідувальній службі Німеччини. Затриманого підозрюють у тому, що він за гроші збирав відомості про роботу комітету бундестагу, який розслідував обставини прослушки співробітниками Агентства національної безпеки США керівництва Німеччини.