В Іраку тривають важкі бої з терористами

Урядові сили Іраку витіснили терористів угруповання "Ісламська держава" з військової бази "Спайкер" в місті Тікріт в центральній частині країни

Як повідомив телеканал Sky News Arabya, зіткнення іракських силовиків з бойовиками тривають, інформує ІТАР-ТАРС.

У місті Талль-Афар, неподалік від Мосула, були знищені десятки екстремістів. Атака була проведена загонами спецпризначення за підтримки ВПС в той час, коли фундаменталісти проводили парад на одній з вулиць населеного пункту провінції Ніневія. За інформацією телеканалу, серед убитих кілька польових командирів.

За даними командувача армійський авіації Іраку Хаміда аль-Малікі, з моменту початку антитерористичної операції в провінції Анбар на заході країни було здійснено більше 12 тис. бойових польотів. Аль-Малікі підкреслив, що урядові сили не здійснювали бомбардування житлових кварталів.

У той же час, за інформацією телеканалу, щонайменше 20 громадян були вбиті в результаті двох авіаударів на північному заході Мосула. Десятки будинків і магазинів були зруйновані. Офіційного підтвердження цих даних не було.

Радикальний шиїтський імам Муктада ас-Садр в оприлюдненому низкою ЗМІ заяві висловився за необхідність політичної ізоляції прем'єр-міністра Іраку Нурі аль-Малікі. Ас-Садр звернувся до коаліції "Держава закону", очолюваної аль-Малікі, з ініціативою припинити підтримку його кандидатури і висунути нового претендента на пост прем'єра. "Він втягнув себе і нас в тривалі проблеми в сфері безпеки та політичну кризу", - йдеться в заяві богослова.