Медведчук дав Парубію чотири дні на каяття, інакше - суд

Лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук вимагає скликати засідання РНБО, на якому спростувати слова її секретаря Андрія Парубія про причетність Медведчука до фінансування сепаратистів

Про це йдеться в заяві Медведчука, пише Еспресо.TV. з посиланням на прес-службу "Українського вибору".

Медведчук зазначив, що Парубій «приписав» йому фінансування екстремістських угрупувань, організацію дестабілізації ситуації в Україні, сприяння вторгненню російських військ на територію України, тощо.

«Насправді ж все наведене Парубієм  не має жодного відношення до дійсності. Такі заяви чиновника є не тільки провокаційними, аморальними й відверто брехливими, а такими, що грубо порушують закон», - заявляє лідер "Українського вибору".

У зв’язку з цим він вимагає невідкладно провести офіційний брифінг РНБО за участю засобів масової інформації, на якому спростувати недостовірну інформацію про нього.

«Якщо таке спростування у зазначений спосіб не буде зроблене з боку РНБО України протягом найближчих чотирьох днів, я буду захищати гарантовані мені Конституцією України та її законами права у судовому процесі», - попередив Медведчук.

Нагадаємо, 4 липня  на прес-конференції секретар РНБО Андрій Парубій заявив, що Віктор Медчедчук не може бути стороною переговорів, оскільки протягом останніх років був причетний до організації та фінансування екстремістських груп на Донбасі.

Згодом Медведчук спростував цю заяву.