На Житомирщині "свободівці" після вшанування воїнів УПА зруйнували пам'ятник Леніну

6 липня в Коростенському районі Житомирської області представники ВО «Свобода» вшановували героїв останнього бою УПА , а потім взялися руйнувати пам’ятники Леніну

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написав журналіст Віктор Запорожцев.

«6 липня з 12:00 по 14:00 у с. Сушки Коростенського району відбувся мітинг та урочисте покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам УПА. На мітингу були присутні голова Житомирської ОДА С. Кізін, керівництво Коростенстенської РДА, представники обласної та районної організації ВО «Свобода». Загальна кількість учасників близько 100 осіб. Після офіційної частини представниками обласної організації ВО «Свобода» було зруйновано пам’ятник Леніну в с. Сушки Коростенського району. Після цього, представники ВО «Свобода» виїхали до с. Ушомир Коростенського району, де планували також зруйнувати пам’ятник Леніну. Проте, обурені цим наміром мешканці с. Ушомир (близько 20 осіб) завадили у знесенні пам’ятника. Представникам ВО «Свобода» вдалося тільки зруйнувати табличку на пам’ятнику та написати слово «Кат», - пише Віктор.

Журналіст також додав, що сутичок з місцевими мешканцями не було і до міліції ніхто не звертався. Після цього «свободівці» поїхали до Житомира. 

«Таке враження, що після погрому російських банків в м.Житомирі «свободівці», зробили нову картинку для ЗМІ «нашого окупанта», - пише Запорожцев.

Нагадаємо, що 20 червня у Житомирі мирний пікет російських банків завершився руйнуванням вивісок та розмальовуванням фасадів будівель. Постраждали п’ять відділень російських банків, міліція проводить розслідування. Заявку на проведення акції подавали представники місцевого осередку ВО «Свобода».