Після втечі Шепелєва звільнили керівників СІЗО та медичної служби Києва, на черзі - керівник ДПСУ

Міністерство юстиції ініціюватиме усунення від виконання своїх обов'язків керівника Державної пенітенціарної служби України поки не будуть з'ясовані всі обставини втечі екс-депутат Олександра Шепелєва. З посад уже звільнені керівник СІЗО міста Києва та керівник медичної служби міста Києва

Про це Еспресо.TV повідомили у прес-службі уряду.

Як відомо, напередодні з Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги втік колишній народний депутат Олександр Шепелев, який підозрюється в організації умисного вбивства, привласненні та розтраті чужого майна та інших злочинах. Разом із затриманим зник один охоронець.

Станом на зараз Міністерством внутрішніх справ здійснюється операція по розшуку Олександра Шепелєва.

Генеральна прокуратура розпочала розслідування даної втечі. Зокрема, всі охоронці, які цього дня охороняли затриманого, нині дають покази в органах прокуратури.

Наразі звільнені з посад керівник СІЗО міста Києва та керівник медичної служби міста Києва. На час розслідування відсторонений від виконання обов'язків керівник пенітенціарної служби Києва.

Окрім того, Міністерство юстиції ініціюватиме відсторонення від виконання своїх обов'язків керівника пенітенціарної служби України доки не будуть з'ясовані всі обставини втечі Олександра Шепелева.

Всі винні у цій події посадові особи понесуть відповідальність - відповідні матеріали будуть направлені до ГПУ.